Яришівська громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кілька важливих порад,як зберегти та покращити своє здоров’я

Дата: 13.04.2021 11:27
Кількість переглядів: 2556

ВАЖЛИВО ЗНАТИ І КОНТРОЛЮВАТИ ЗДОРОВІ
 ЦИФРИ ЗДОРОВОЇ ЛЮДИНИ!


 ü?Артеріальний тиск - менш 130/80 мм рт. ст.
 ü?Загальний холестерин крові - 5,0 ммоль / л.
 ü?Окружність талії - не більше або дорівнює 94 см для
 чоловіків і не більше або дорівнює 80 см для жінок.
 ü???порцій овочів і фруктів щодня (400 грамів). 1 порція
 еквівалентна 1 апельсину, яблуку, банану або 3
 столовим ложкам варених овочів.
 ü?Менше 5,0 грама солі (1 чайна ложка) на добу.
 ü?Фізичне навантаження до помірних рівнів
 (наприклад, швидка хода) щонайменше до 30 хвилин
 на день, 5 днів на тиждень.
 ü?Не курити, уникати зловживання алкоголем.
 ü?Не мати надмірної ваги.


 СКОРОТІТЬ ВЖИВАННЯ НАСТУПНИХ ПРОДУКТІВ:
 СІЛЬ
 Високе споживання солі сприяє підвищенню
 артеріального тиску і підвищує ризик розвитку
 інфаркту міокарда та мозкового інсульту!
 Рекомендовано використання йодованої солі в
 кількості менше 5,0 грамів на день, що складає
 приблизно 1 чайну ложку.
 Як скоротити вживання солі:
 При приготуванні страв зменшіть кількість солі.
 - Не використовуйте бульйонні кубики, соуси, готові
 салатні заправки та інші добавки, що містять сіль.
 - Уникайте споживання маринованої і консервованої
 продукції (солоні помідори і огірки, квашена капуста
 та ін.)
 - Обмежте або взагалі відмовтесь від споживання
 м'ясо-ковбасних виробів, копченої продукції.
 - Не соліть сирі овочі і зелень.
 - При приготуванні страв використовуйте сік лимона
 або спеції (хмелі-сунелі, прованські трави), як
 замінники солі.
 ЖИР
 Високе споживання насичених жирів сприяє
 підвищенню холестерину крові та розвитку
 серцево-судинних захворювань.
 Як скоротити вживання жиру:
 - При приготуванні їжі використовуйте тільки рослинні
 олії.
 - Вживайте молочні продукти низької жирності або
 знежирені: молоко, кефір, йогурт - не більше 1,5%
 жирності, сир - не більше 3,0%, сметану -10,0 -15,0%,
 сир - 4-17% жирності. Намагайтеся не вживати
 вершки, майонез, сиркову масу і молочні солодкі
 десерти.
 - До приготування страви видаляти весь видимий жир
 з м'яса і шкіру з птиці.
 - Обмежити споживання м'ясо-ковбасних виробів,
 копчених продуктів.

ЦУКОР
 Високий вміст цукру у вашому раціоні сприяє розвитку
 карієсу, надмірної ваги та ожиріння, цукрового діабету,
 серцево-судинних і онкологічних захворювань. Чим
 більше продуктів промислового виробництва в раціоні -
 тим вище споживання цукру!
 Припустимо вживати до 50 грамів цукру (
 приблизно 12 чайних ложок) на день. Можна
 менше - більше не можна! Ця кількість
 включає весь споживаний цукор, що
 міститься в харчових продуктах, готових
 виробах і стравах, присутніх в добовому
 раціоні.
 Як скоротити вживання цукру:
 Обмежте або взагалі відмовтесь від солодких напоїв,
 особливо газованих.
 Скоротіть або взагалі відмовтесь від споживання
 солодощів (вареня, мед, джем, мармелад),
 кондитерських виробів і солодкої випічки (цукерки,
 тістечка, торти, печиво з кремовою начинкою, кекси,
 мафіни, пончики і подібне).
 Вибирайте продукти без додаткових солодких смаків
 (натуральний йогурт, сир).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь