Яришівська громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кілька важливих порад,як зберегти та покращити своє здоров’я

Дата: 13.04.2021 11:27
Кількість переглядів: 2493

ВАЖЛИВО ЗНАТИ І КОНТРОЛЮВАТИ ЗДОРОВІ
 ЦИФРИ ЗДОРОВОЇ ЛЮДИНИ!


 ü?Артеріальний тиск - менш 130/80 мм рт. ст.
 ü?Загальний холестерин крові - 5,0 ммоль / л.
 ü?Окружність талії - не більше або дорівнює 94 см для
 чоловіків і не більше або дорівнює 80 см для жінок.
 ü???порцій овочів і фруктів щодня (400 грамів). 1 порція
 еквівалентна 1 апельсину, яблуку, банану або 3
 столовим ложкам варених овочів.
 ü?Менше 5,0 грама солі (1 чайна ложка) на добу.
 ü?Фізичне навантаження до помірних рівнів
 (наприклад, швидка хода) щонайменше до 30 хвилин
 на день, 5 днів на тиждень.
 ü?Не курити, уникати зловживання алкоголем.
 ü?Не мати надмірної ваги.


 СКОРОТІТЬ ВЖИВАННЯ НАСТУПНИХ ПРОДУКТІВ:
 СІЛЬ
 Високе споживання солі сприяє підвищенню
 артеріального тиску і підвищує ризик розвитку
 інфаркту міокарда та мозкового інсульту!
 Рекомендовано використання йодованої солі в
 кількості менше 5,0 грамів на день, що складає
 приблизно 1 чайну ложку.
 Як скоротити вживання солі:
 При приготуванні страв зменшіть кількість солі.
 - Не використовуйте бульйонні кубики, соуси, готові
 салатні заправки та інші добавки, що містять сіль.
 - Уникайте споживання маринованої і консервованої
 продукції (солоні помідори і огірки, квашена капуста
 та ін.)
 - Обмежте або взагалі відмовтесь від споживання
 м'ясо-ковбасних виробів, копченої продукції.
 - Не соліть сирі овочі і зелень.
 - При приготуванні страв використовуйте сік лимона
 або спеції (хмелі-сунелі, прованські трави), як
 замінники солі.
 ЖИР
 Високе споживання насичених жирів сприяє
 підвищенню холестерину крові та розвитку
 серцево-судинних захворювань.
 Як скоротити вживання жиру:
 - При приготуванні їжі використовуйте тільки рослинні
 олії.
 - Вживайте молочні продукти низької жирності або
 знежирені: молоко, кефір, йогурт - не більше 1,5%
 жирності, сир - не більше 3,0%, сметану -10,0 -15,0%,
 сир - 4-17% жирності. Намагайтеся не вживати
 вершки, майонез, сиркову масу і молочні солодкі
 десерти.
 - До приготування страви видаляти весь видимий жир
 з м'яса і шкіру з птиці.
 - Обмежити споживання м'ясо-ковбасних виробів,
 копчених продуктів.

ЦУКОР
 Високий вміст цукру у вашому раціоні сприяє розвитку
 карієсу, надмірної ваги та ожиріння, цукрового діабету,
 серцево-судинних і онкологічних захворювань. Чим
 більше продуктів промислового виробництва в раціоні -
 тим вище споживання цукру!
 Припустимо вживати до 50 грамів цукру (
 приблизно 12 чайних ложок) на день. Можна
 менше - більше не можна! Ця кількість
 включає весь споживаний цукор, що
 міститься в харчових продуктах, готових
 виробах і стравах, присутніх в добовому
 раціоні.
 Як скоротити вживання цукру:
 Обмежте або взагалі відмовтесь від солодких напоїв,
 особливо газованих.
 Скоротіть або взагалі відмовтесь від споживання
 солодощів (вареня, мед, джем, мармелад),
 кондитерських виробів і солодкої випічки (цукерки,
 тістечка, торти, печиво з кремовою начинкою, кекси,
 мафіни, пончики і подібне).
 Вибирайте продукти без додаткових солодких смаків
 (натуральний йогурт, сир).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь