Яришівська громада
Вінницька область, Могилів-Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИХ

Дата: 25.07.2024 11:46
Кількість переглядів: 59

Акт про встановлення факту здійснення особою догляду на території Яришівської громади видаватиме комісія, склад якої затверджено рішенням виконавчого комітету Яришівської сільської ради. Це один з документів, який надає військовозобов’язаному отримання відстрочки від призову на службу під час мобілізації. Положення про порядок складання та видачі акта, зразок заяви та перелік документів, які потрібно подати, можна знайти за посиланням  ПОЛОЖЕННЯ 560.

 

ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ АКТ про встановлення факту догляду

Військовозобов'язана особа, яка доглядає за:

- хворою дружиною (чоловіком)

- дитиною

- своїми батьком чи матір'ю (або батьками дружини/чоловіка) Важливо: особа, за якою здійснюється догляд, повинна потребувати постійного догляду за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я

 - особи, які мають одного з батьків (або батьків дружини/чоловіка) з інвалідністю I чи II групи, за умови відсутності інших осіб, які не є військовозобов'язаними та зобов'язані їх утримувати.

- члени сім'ї другого ступеня споріднення (рідні брати та сестри, баба та дід, онуки) особи з інвалідністю I або II групи, зайняті постійним доглядом за нею. Це можливо за умови відсутності членів сім'ї першого ступеня споріднення або якщо вони самі потребують догляду

- у разі відсутності родичів першого та другого ступеня, право на отримання акту поширюється на членів сім'ї третього ступеня споріднення (дядько, тітка, племінник) особи з інвалідністю I або II групи.

ПОРЯДОК ДІЙ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНОГО:

1. Особа звертається з заявою та пакетом документів у ТЦК та СП про отримання відстрочки від мобілізації.

2. ТЦК та СП розглядає заяву, перевіряє родинні зв'язки і за результатами перевірки документів скеровує всі матеріали до виконавчого органу Яришівської сільської ради для встановлення факту здійснення догляду.

3. Військовозобов’язаний має звернутися у Яришівську раду, щоб подати заяву для отримання акту постійного догляду та  надати копії необхідних документів.

4. Комісія, за наявності усіх необхідних документів,  протягом 10 днів виїде на місце за адресою, де здійснюється догляд за особою, яка цього потребує. Про дату проведення обстеження заявник буде повідомлений додатково.

5. За результатами обстеження комісія підтверджує або не підтверджує факт здійснення догляду, про що зазначається в акті.

6. Заявник може отримати акт двома способами: поштою або прийти особисто до виконавчого органу, де він подавав документи.

7. Отриманий акт військовозобов'язана особа передає в ТЦК та СП для подальшого розгляду його заяви про відстрочку. 

Важливо! У разі, якщо військовозобов'язаний спочатку звернеться до виконавчого органу ради без звернення до ТЦК та СП, ця заява все одно буде розглядатися лише після надходження документів від ТЦК та СП. 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь